La llibertat de treballar

El Coworking existeix des de fa molts anys. Compartir el lloc de treball va nèixer dels working nòmades que podien treballar en una multinacional mentre estàven recorrent el món. Un lloc de treball compartit habitual eren les cafeteries tipus Starbucks, però evidentment les necessitats de tota persona que treballa fòra d’un despatx comú no es cobrien en una cafeteria. D’aquí van començar a apareixer oficines on tots aquests nòmades de la feina podien anar-hi una temporada i on hi havía un concepte de compartir en tots els sentits. I parlem de temporades per què al ser viatgers, cambiaven de país amb facilitat i allà, buscaven un nou coworking i una nova experiència en tots els nivells.

El concepte de l’espai, sempre obert. Una petita cuina on fer-te un café, compartint una xerrada amb els teus companys i companyes, uns sofàs on relaxar-se, una zona per dinar o esmorzar, també compartida, taules juntes, on la feina d’un es barreja amb la de l’altra, on es poden fins i tot trobar companys i companyes de projectes, i on es pot crèixer professionalment. Sense despatxos, sense zones tancades, tot sempre obert.

I nosaltres ho vam veure amb els nostres propis ulls a Àsia. Singapore ens va donar la visió professional, grans despatxos oberts, moltíssima infraestructura, seguretat, accès 24/7, internet a màxima velocitat… i Bali ens va donar l’estil proper, lliure, el tu a tu amb altres persones, bohemi, el crèixer i relacionar-se d’una forma diferent.

JoWorking té de ambdues coses i molt de nosaltres. Sentir-se a casa sense estar-hi, aconseguir que un espai et doni l’energia de possar-t’hi un dilluns a les 9 del matí i que en tinguis ganes. JoWorking es un espai obert, social, professional i està llest per tu. T’hi uneixes?